Artikler om mat og drikke – oppskrifter

Nyeste saker fra Ølakademiet

Ølsmaking i Oslo og storbyene i Norge 19 januar 2023 - I Norge finnes mange tilbydere av ølsmaking. Største er Ølakademiet som kjører smakinger i Oslo og flere storbyer. Her kan du lære om øl!
Øltest alkoholfritt øl – 6 bestselgere 9 januar 2023 - Ølakademiet har testet seks alkoholfrie bestselgere fra Vinmonopolet. Se resultatene her!
Sprudlende drikke til nyttårsfeiringen 29 desember 2022 - Øl og sider er gode alternativer til musserende vin og champagne. Her er 9 gode drikketips til nyttårsfeiringen.
Øl til kalkun – god drikke til julematen 28 desember 2022 - Kalkun har moderat smak i kjøttet. Øl til kalkun blir godt om du lar tilbehøret styre hvilket øl du velger. Da får du en velsmakende kombinasjon.
Topp 10 – Årets beste norske juleøl 2022 15 desember 2022 - I årets juleøltest får hele ti juleøl en sekser på terningen. Her er de beste juleølene som du bør handle i år!
Test av akevitt – Beste juleakevitt 2022 15 desember 2022 - Ølakademiet har testet 33 ulike norske juleakevitter. Norsk akevitt er i verdensklasse og fire akevitter får toppscore og seks på terningen. Her er akevittene du nyter til julematen. 

Nyeste oppskrifter med øl i mat

Oppskrift på hjemmelaget sylte med øl 1 november 2022 - Å lage sylte er en viktige mattradisjon som mange har til jul. Her får du oppskriften på sylte laget med øl og gode øltips.
Hjemmelaget lammerull i øl 1 november 2022 - Julepålegg er en av de levende mattradisjonene vi har her til lands, og hvert år skal det lages lammerull i mange hjem. Vi gir deg oppskrifter på hjemmelaget lamerull i øl. 
Multekrem med hveteøl – valg av øl til 1 november 2022 - Multer er en eksklusiv råvare og et av de mest populære valgene til dessert juleaften. De fleste velger multer sammen med pisket krem og krumkake. Øl er et godt følge.

Ølakademiets lille ølskole

Hvordan skjenke øl i glass på riktig vis? 11 juli 2019 - Øldrikking skal være en sanselig opplevelse, og tørsten skal bygges opp i likhet med skummet under skjenkingen. Å helle øl fra flaske er en egen kunstform.
Riktig glass til ølet – valg av ølglass 4 juli 2019 - Ett godt øl fortjener, i likhet med vin og cognac, et riktig glass. Glasset har mye å si for smaksopplevelsen, men ofte tar vi til takke med glasset vi får.
Riktig temperatur på forskellige ølstiler 27 juni 2019 - Hvilken serveringstemperatur skal øl ha? Vi ser nærmere på noen enkle grunnregler som er enkle å huske på når du skal nyte din pils, pale ale eller porter.
Sjekkliste for øl: Innkjøp og oppbevaring 20 juni 2019 - De fleste tar for gitt at datoen på ølet i butikken er god. Men må ølet være ferskt om du likevel skal lagre det? Og kan du i det hele tatt lagre øl?

Mer om øl

Øltester

Ølstiler

Annen drikke

Sider

Sake

Akevitt

Whisky

Utvalgte artikler for deg

For bedriften

For utdrikningslaget

Utvalgte artikler for hjemmebryggeren

Oppskrifter på øl

Råvarer i øl