Juleølkåseri – hyggelig innslag på julebordet

Informasjon

  • Steder: Oslo.
  • Varighet: 45 minutter.
  • Pris: 575,- per person.
  • Minste gruppe: 10 personer.

Vi inviterer dere med på en reise i norsk juleølhistorie gjnneom et kåseriet skrevet at Ølakademiets fagsterke skribenter. Perfekt oppvarming til julebordet!

Ordet jul kommer fra det oldnorske navnet ylir, med betydningen «å stelle i stand til moro» – Og moro ble det med godt og sterkt øl. Man feiret ikke jul før i tiden, man drakk jul! Jol var en hedensk fest som ble feiret over hele Europa i desember og januar. Minst tre naboer skulle samles og ta med seg en gitt mengde øl til fellesskapet, hvor de drakk til ære for Odin, Njård og Frøy, for godt år og fred, og for at sola skulle komme tilbake. Tradisjonen gikk inn i kristendommen, og det å drikke jol ble et viktig redskap i kristningen av Norge.

Viste du at det var påbudt å komme til drikkelag i Norge og at de som ikke møtte ble bøtelagt? At gårdsnissen skulle ha grøt, lefse og juleøl og at det i dag finnes over 900 aroma- og smakskomponenter i drikken som er over 1500 år?

Hør de gode historiene om julølet og dets tradisjon, mens dere smaker på et lite utvalg juleøl.

Juleølsmaking

For deg som ønsker et alternativ med litt flere smaksprøver og lengre varighet, er juleølsmaking et godt alternativ. Her får du opptil 90 minutter historie og smaking med tips om øl til julemat.

Juleølsmaking får du i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger.

Motta et uforpliktende tilbud

Kurssteder – juleølkåseri

Oslo

Ølakademiet
Th. Meyers gate 71 A
0552 Oslo

  • 10-50
  • Aldersgrense: 18 år