Julebord 2019

Skal du arrangere julebord og ønsker en annerledes julebordsaften? Ølakademiet har opplevelser som er skapt for å lage god stemning og innlede gode samtaler.

Ølakademiet har flere julebord-aktiviteter og pakker både i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger som vi håper vil skape begeistring og glede! Se vårt tilbud der du skal arrangere julebord, og be om et uforpliktende tilbud!

Hos oss

Hos oss eller hos partner

Smaking/kurs hos oss i sin helhet, eventuelt etterfulgt av restaurant etter eget valg …

På restaurant

Svineribbe og svisker

Smaking og restaurant

Smaking hos oss etterfulgt av middag hos en av våre partner-restauranter …

Hos dere

Julebord i egne lokaler

Smaking i deres kantine eller hjemme. I Oslo også med catering …


Julebord som bedriftsfest dukket opp for første gang i Aftenposten i 1961.

Forløperen dukket opp i tiden rundt forrige århundreskifte. I byenes øvre middelklasse var det mange som reiste bort i julen, og både hoteller og restauranter i byene tilbød da egne julemenyer for de tilreisende. Denne formen for julebord spredde seg så gradvis ut i landet.

I eldre tradisjon var julebord navn på det bordet som sto dekket i alle fall julenatten, noen steder hele julen. Dette skulle bugne av mat og levende lys, og var også en gest til familiens døde som man trodde kom på besøk denne natten.

Man tror likevel ikke julebordet har en sammenheng med det magiske innholdet i det hedenske blotet ved juletider, som var en rituell fest for å fremme årsvekst og fred.

Kilde: Store Norske Leksikon